Wednesday, September 27, 2006
posted by liliputaner at 1:36 PM



Το χημικό στοιχείο θείο είναι ένα κίτρινο στερεό αμέταλλο με ατομικό αριθμό 16 και ατομικό βάρος 32,06 . Έχει θερμοκρασία τήξης 112,8 C° και θερμοκρασία βρασμού 444,6 C°. Το σύμβολό του είναι S. Πρόκειται για το γνωστό θειάφι. Απαντάται ελεύθερο στη φύση. Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία χημικών καθώς και στην επεξεργασία των ελαστικών. Επίσης γαλάκτωμα αυτού χρησιμοποιείται στην αισθητική προσώπου.

Ο πληθυντικός του θείου είναι οι θείοι αλλά αυτοί οι καημένοι στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν. Σε αντίθεση με το αρσενικό γένος το θηλυκό γένος σε όλες τις πτώσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Οι θείες είναι μια ειδική κατηγορία συγγενών που στοχεύει στην καταρράκωση της δικής σου ψυχολογίας. Αυτό είναι αξίωμα! Δεν έχουν ορισμένη θερμοκρασία τήξης ούτε βρασμού καθώς είναι ανθεκτικές σε όλες τις συνθήκες θερμοκρασίας. Απαντώνται δυστυχώς ελεύθερες στη φύση πότε δυο-δυο, πότε μόνες τους, χρησιμοποιούνται για τη διασκόρπιση ψευδών πληροφοριών με ταχύτητα ίσης με εκείνης του φωτός, μπορούν με άνεση να εκφέρουν άποψη τόσο γιa το πρόσφατο πραξικόπημα στη Ταϊλάνδη όσο και για την μετεγγραφή του Μπάγιεβιτς. Αγαπούν τον Μικρούτσικο γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να προσεγγίσει το ανθρώπινο δράμα με τόση λεπτότητα (;;;;;) και νοσταλγούν εκείνα τα χρόνια (τώρα ποια ακριβώς δεν γνωρίζω, δεν είχα καν γεννηθεί).

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη βιομηχανία ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής καθώς όλες μα όλες τους φημίζονται για τις μαγειρικές τους δεξιότητες. Δεν είναι τυχαίο που πάντα έχουν ένα πρόχειρο σπιτικό κέρασμα να προσφέρουν με το γλυκό του κουταλιού και τον καφέ στο δείνα επισκέπτη. Όλες προετοιμάζονται εντατικά για τους διαγωνισμούς Χρυσού Σκούφου που διεξάγονται τις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων (από τώρα σκέφτομαι πως θα γίνει φέτος τα Χριστούγεννα να βρίσκομαι στο εξωτερικό) και του Πάσχα (αυτό δυστυχώς δεν το αποφεύγω). Το κλίμα σε αυτούς τους διαγωνισμούς οφείλω να ομολογήσω πως είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό καθώς οι κίνδυνοι είναι πολλοί…(όχι για αυτές αλλά κυρίως για τους κριτές, οι οποίοι σε ρόλο γευσιγνώστη-Μαμαλάκη πρέπει να αποφασίσουν ποια έκανε το καλύτερο ρολό, ποια έφτιαξε τα καλύτερα μπουρεκάκια και πάει λέγοντας)

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους τύπους θείων (είναι και άλλες, αλλά τις συμπεριλάβω όλες, θα τελειώσουμε τα Χριστούγεννα) :

Θεία –Οχιά : Επικίνδυνος τύπος, κάτι σαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν των θείων. Το δάγκωμα της είναι ιοβόλο όπως και της οχιάς και μόνο αν είσαι ο Δαλάι Λάμα και έχεις κατακτήσει την απόλυτη νιρβάνα μπορεί και να γλυτώσεις. Διακρίνεται για το προοδευτικό πνεύμα της :“Xούντα, ποια χούντα κορίτσι μου; Εσύ είσαι μικρή και δεν ξέρεις, εμένα να ακούς που τα έζησα, ποτέ δεν είχαμε χούντα¨ (σοβαρά τι μου λέτε τώρα:;). Η πιο ωραία ατάκα της βέβαια ήταν η ακόλουθη: “Καλά τι τα θες κορίτσι πράγμα όλα αυτά τα πτυχία; Κοντεύεις 30 και ακόμα δεν έχεις παντρευτεί!!! Να κάνεις μια οικογένεια, αλλά έτσι είναι τα σημερινά παιδιά, τα ποδοπατούν όλα. Εγώ στην ηλικία σου είχα δύο παιδιά ” (εισπνοές-εκπνοές όπως μάθαμε από τις ασκήσεις γιόγκα και νεκρική σιγή, γιατί αν μιλήσω-είναι και σε επικίνδυνη ηλικία- μπορεί και να πάθει κανένα εγκεφαλικό και μετά θα έχω και τύψεις). Στο στόμα της (εκτός από μασέλα) έχει πάντα έναν καλό λόγο: ¨ Βλέπω τελικά πως εκείνη η δίαιτα που κάνεις, εκείνη με τα ψητά, δεν έχει αποτέλεσμα, χρυσό μου. Και το γυμναστήριο, αφού δεν έχεις χρόνο, τι πηγαίνεις και κάνεις μόνο μισή ώρα; Αχ εγώ στην ηλικία σου ήμουν 48 κιλά!” (τώρα εγώ γιατί νομίζω πως σε αυτό βοήθησε πολύ και η Κατοχή, αγαπημένη μου θεία;).

Θεία-Χριστόδουλος: Τον συγκεκριμένο τύπο δεν το λες κακό, αφού θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει σε ταινία του Almodovar μιας και την χαρακτηρίζει ένας σουρεαλισμός τόσο στο φαίνεσθε όσο και στο είναι. Έχει ένα πάθος λίγο παραπάνω από το κανονικό με την εκκλησία Για αυτόν τον τύπο θείας η έννοια της εκκλησίας είναι ιδιαίτερη. Πως εμείς όταν θέλουμε να πούμε δύο κουβέντες, πάμε για έναν καφέ ή όταν θέλουμε να ξεσκάσουμε πηγαίνουμε σε κανένα μπουζούκι, σε κανένα club, βγαινουμε έστω για ένα ποτό, ε ο συγκεκριμένος τύπος όλα τα παραπάνω τα κάνει στην εκκλησία. Έχει τα καλύτερα PR, η θέση της είναι πάντα reserve –πρώτο τραπέζι πίστα (όχι παίζουμε)- και έχει πρόσβαση σε όλα τα μυστήρια. Την καταβρίσκει με τις φίλες της πηγαίνοντας εκδρομές σε όλα τα μοναστήρια της Ελλάδας. Είναι αυτή η θεία που όταν την αναζητάγαμε ένα απόγευμα σήκωσε το κινητό της εν μέσω ψαλμωδιών…

Θεία-Αγαπημένη: Ε τι δεν θα είχα και μία αγαπημένη θεία; Το άσχημο είναι ότι αυτή η συγκεκριμένη μένει πιο μακριά από όλες σε μία πόλη της Βόρειας Ελλάδας, κοντά στη Θεσσαλονίκη. Όποτε τη βλέπω νομίζω ότι βλέπω τη Ζουμπουλία (με τις ίδιες αντικονφορμιστικές ενδυματολογικές προτιμήσεις) του παρά πέντε να λέει: «Τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι δεν έφαγες τίποτα όλη μέρα;Τι τις θες τις δίαιτες; Κάτσε τώρα, αγόρασα φρεσκότατο κιμά από τον Μανώλη της Δημήτραινας, ναι μωρέ εκεινής που ο γιος του ανιψιού του αδερφού της παντρεύτηκε πέρσι εκείνη τη γιατρό στη Κρύα Βρύση, θυμάσαι ε ; Θα σε κάνω τώρα κάτι ωραία μπιφτεκάκια με κάτι πατατούλες να γλύφεις τα δαχτυλάκια σου.»

Θεία-Proxeneta: Αυτή είναι και η πιο ύπουλη από όλες τις θείες και για αυτό θα γίνει εκτενής αναφορά στο συγκεκριμένο είδος. Είναι εκείνη που ήξερε πριν από εσένα για εσένα (έχει κληρονομικό χάρισμα, να ανησυχώ γιατρέ μου;) πως εκείνος ο αχαΐρευτος που έφαγες τα καλύτερα 5 χρόνια της ζωής σου (λες και τώρα στα 29 πάει η ζωή τελείωσε, αυτό ήταν) δεν θα σε παντρευόταν και συνεχίζει λέγοντας πως αυτή το καθήκον της το έκανε είχε προειδοποιήσει τη μητέρα σου για τον επερχόμενο χωρισμό εδώ και τρία χρόνια!!! Ο συγκεκριμένος τύπος θείας έχει πρόχειρα καμία σαρανταριά παλικάρια (τύφλα να έχουν τα παλικάρια της Λειβαδιάς) έτοιμα να σφαχτούν στη ποδιά σου ανά πάσα ώρα και στιγμή. Τώρα το γεγονός πως τα συγκεκριμένα παλικάρια μπορούν να διεκδικήσουν με μεγάλη επιτυχία όλα τα ευρώπουλα της Αννίτας Πάνια είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο δεν απασχολεί καθόλου μα καθόλου το συγκεκριμένο τύπο θείας. Φετίχ της είναι να κυκλοφορεί με το CV σου ανά χείρας σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Τη συναντάμε πολύ συχνά σε γάμους, βαφτίσια, πανηγύρια καθώς και σε άλλες οικογενειακές συναντήσεις ως μια γνήσια proxeneta (οι φίλοι μας οι Ισπανοί –γεια σου Fernando-, πολύ καλά παιδιά και σοφά, όταν ακούν proxeneta καταλαβαίνουν νταβά ή προαγωγό πιο κόσμια) με εκείνο το μώβ-λιλά deux pies συνολάκι και το χειλάκι πετροκέρασο να ξεκινάει να απαριθμεί τα άπειρα προσόντα και ταλέντα σου: εξυπνάδα, ομορφιά, νοικοκυροσύνη, μαγειρική, κολύμπι, ξένες γλώσσες , δυναμικό αλλά συνάμα συνεσταλμένο χαρακτήρα, ηγετικές ικανότητες, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα….

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα αγαπημένε αναγνώστη να αποσαφηνίσω πως όχι δεν έχω ξεκινήσει μια ακτιβιστική καμπάνια ενάντια στον θεσμό του γάμου, αλλά μέχρι να εμφανιστεί εκείνος που θα με κάνει να ονειρεύομαι πρωινά γεμάτα με βούτυρα, μαρμελάδες, παιδιά, σκυλιά, ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα και όλα όσα πολύ “ρεαλιστικά” λίγο το marketing, λίγο η αποχαύνωση ενός έρωτα σε κάνουν να οραματίζεσαι ως την ‘ιδανική οικογένεια’, μπορώ αγαπημένες θείες μου να απολαμβάνω τα low fat corn-flakes μου μόνη χωρίς την διαμεσολάβηση σας;;;;

Θεία Δίκη: αυτή την άφησα για το τέλος γιατί είναι αυτή που περιμένω εναγωνίως για όσα τραβάω…

 
9 Comments:


At 3:59 AM, Blogger ονειροπόλος πάνθηρ...

χαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!
Είσαι καταπληκτική.....ειλικρινά....!!!!

Σου προτείνω να συναντηθούμε για καφέ επί πληρωμή......με τον όρο να μου έχεις έτοιμες 2-3 τέτοιες ιστορίες - περιγραφές απ'τό σόι σου!!!

Πολλά Φιλιά,
:-)))))))))))))))))))))))))))))))

 

At 4:26 AM, Blogger Attalanti

;)))))))))) R-E-S-P-E-C-T! Από τα καλύτερα και πιο αστεία που έχω διαβάσει! Μπράβο, lili, μπράβο!

 

At 4:33 AM, Blogger liliputaner

@uneverknowinlife: gia kafe epi plhrwmh?twra ayto giati kati mou kanei pali se liliputanerin?(xaxa)!!!nomizw pws prepei ston kafe na sou ferw kai kamia theia mazi!!!pantws enas kafes epiballetai afoy mou edwses thn idea gia to post :-)

@attalanti: welcome and thanks!!!hope to see u around!!!;-)

 

At 5:43 AM, Blogger ονειροπόλος πάνθηρ...

Δες το σαν πληρώμή σε έναν σεναριογράφο βρε!!!Αμέσως εσύ.....!!
:-)))))

 

At 11:37 AM, Blogger alefbetac

Axaxaxa. Πραγματι εχεις ταλεντο μικρη liliputaner. Touche.
Θα ηθελα να κανω μια ταπεινη προσθεση. Την θεια απο την αμερικη, και την θεια την υποχωνδρια (εχω απο μια).

 

At 2:11 PM, Blogger liliputaner

thanks buruburu για τα καλά σου λόγια! ζητώ συγγνώμη που αμέλησα αυτούς τους δύο τύπους θείων :-) βλέπεις στο δικό μας οικογενειακό περιβάλλον όλες οι αγαπημένες θείες δυστυχώς ζουν και βασιλεύουν σε ελληνικά εδάφη! από υποχόνδριες έχουμε καμιά-δύο, αλλά δεν τις παρεξηγώ, είναι μέσα στο target group "who wants to meet Jesus, οεο?!"!

Υ.Γ. Πως πάει η ανάζητηση σπιτιού?

 

At 9:47 PM, Blogger Heliotypon

Καιρό είχα να γελάσω έτσι! Τώρα προσπαθώ να κατατάξω τις δικές μου θείες και θείους στη βάση του δικού σου κώδικα αλλά να κατατάξω κι εμένα ως θείο...

 

At 1:03 AM, Blogger suigenerisav

@
liliputaner

Νομίζω ότι έχεις λησμονήσει να αναφερθείς σε κάποια επιμέρους.
Αλλά θα μου πεις πάλι, "στην ίδια οικογένεια μεγαλώσαμε" ..

Διάβασα και κάποια προηγούμενα σου με μεγάλο ενδιαφέρον, ομολογώ..;-)

 

At 11:13 AM, Blogger liliputaner

@heliotypon: welcome and thanks! pantws mhn anhsyxeis esy ws theios eisai se poly kalyterh moira apo emena pou eyxomai o theos na me bohthsei na mhn exw kamia tetoia exelixh! oi theioi einai cool atoma, easy going, den asxolountai me to pote tha pantreyteis, me to poion i poia bgaineis, ti xrwma ebapses ta mallia sou [ektos kai an se lene mpampi kai exeis mia adynamia sto xantho santre :-)] genika den asxolountai!

@suigenerisav:welcome and thanks u 2!ontws den ginetai na tis balw oles giati tote tha eprepe na dhmiourghthei ena blog apokleistika gia tis theies opou tha existorountai ola ta katorthwmata tous!